Bekväma golfskor – ett måste på greenen

Nu när våren och sommaren står i antågande är många golfintresserade ute efter att uppdatera sin golfutrustning. Har du gått igenom garderoben och förrådet för att se vad du kan tänkas behöva ute på banorna?

shutterstock_117770494

Det är mycket att tänka på inför säsongen. Allt från handskar till vagnar kan behöva ses över. Men visst är det en del av den glädjefyllda förväntan att skaffa nytt till fritidssysslan. Det är roligt att välja bland golfmärkenas senaste tröjor och veta att man kommer beträda banan med stil. Medan vissa inköp känns en aning lyxiga finns däremot andra komponenter som faktiskt är nödvändiga. Ett par bekväma golfskor är inget mindre än ett måste på greenen.

Den vana golfaren vet att ett par bra golfskor är A och O för att kunna trivas och prestera ute på banan. Bekvämlighet och hållbarhet är avgörande, och hos rätt återförsäljare kan du få hjälp med att hitta ett par skor som passar just dina fötter. På så vis kan du öka din stabilitet och bekvämlighet, och i sin tur även dina resultat. Sakkunnig fackpersonal vet vilka tillverkare som håller vad de lovar, och även kamraterna på golfklubben har ofta matnyttiga tips och råd utifrån egna erfarenheter.

Eftersom varje spelares golfsving är unik betyder det att skorna också måste motsvara individuella förutsättningar. Om du vill maximera din prestation och sving innebär det alltså att du måste ha ett par golfskor som är anpassade efter din kropp och dina fötter. Med rätt utrustning spelar du inte bara bättre, utan undviker också att ådra dig några av de vanligaste skadorna som golfare kan drabbas av. Eftersom du som spelar golf också går väldigt mycket under en dag på banan är det viktigt att ha ett par golfskor med bra vridstyvhet som ger ett ordentligt stöd för foten. På så vis undviker du hälsporre och smärta i hälsenor, men också skador på andra delar av kroppen. Ett bra tips är att prova ut ett par golfskor som passar dig bra, och när dessa börjar bli slitna köpa ett par likadana som kan ta över. Hitta en modell som gör jobbet, och håll dig till dem!