British Open 2014

17–20 juli hålls British Open för den 143 gången och det är den 12:e gången tävlingen hålls vid Royal Liverpool.

Världens äldsta golftävling sägs ha världens svåraste fairways vilket gör att det kräver en del tur för att lyckas där också. Även ett slag som kommer mitt i fairway kan hamna snett på grund av att bollen studsar fel på de otaliga gröna pucklarna.

Det är nog inte många som är förvånade över att det är Tiger Woods och Rory McIlroy som just nu har de lägsta oddsen hos Unibet inför tävlingen. De är båda två stora världsfavoriter med en imponerande karriär i bagaget. Men är de faktiskt i form för denna tävling?

Det är osäkert i vilken form Tiger Woods är i för tillfället. Han har haft ryggproblem och har inte spelat en enda tävling sedan i mars. Han har sjunkit till fjärde plats på världsrankingen, men sägs nu kunna träna som vanligt igen. Eftersom Woods bland annat kommer att spela PGA-tävlingen i Maryland är det möjligt att han inte längre är ringrostig när det är dags för British Open. Om han är frisk hör han alltid till favoriterna.

Rory McIlroy verkar också ha haft problem att hitta formen, men i maj vann han sin första major på 18 månader då han vann BMW PGA Championship. I US Open slutade han på 6 över par, hela 15 slag efter den överlägsne vinnaren Martin Kaymer. Kaymer tog sin första vinst sedan 2010 och han ger just nu 20 gånger insatsen på Betsafe om han skulle lyckas vinna British Open 2014. Att han just nu har en makalös formtopp råder det ingen tvekan om då han var hela åtta slag före tvåan Erik Compton, men frågan är om den kommer att hålla i sig.

Någon vi svenskar kan hoppas på är Henrik Stenson. Förra året kom han tvåa i British Open och nyligen blev han fyra i US Open, utan att ens ha presterat ett lika bra spel som han har skämt bort oss med tidigare.