British Open

British Open är världens äldsta golftävling. Den spelades för första gången 1860, den 17 oktober för att vara specifik, och på Prestwick Golf Club i Skottland.

golf_334148762

Lustigt nog är British Open tekniskt sett inte det rätta namnet för denna tävling. Det officiella namnet är faktiskt The Open Championship, men medan den ofta kallas British Open i många länder, säger britterna själva oftast bara The Open.

Historia

När tävlingen först började delade man inte ut några prispengar utan hade istället ett rött läderbälte med silverspännen som kallades The Champions Belt. Sedan 1863 har dock tävlingen haft prispengar, och man började med 10 pund. Vilket ju är ganska långt från de summor som står på spel idag.

Efter att ha vunnit tävlingen tre år i rad efter 1870s tävling, fick golfaren Tom Morris Jr behålla bältet permanent. Efter detta satte man upp ett nytt vandringspris, en silverkanna som fick namnet Claret Jug. Och detta är priset man tävlar om än idag.

British Open 2016

Årets British Open spelas mellan den 14 och 17 juli på Royal Troon Golf Club i Ayrshire, Skottland. Vilket blir nionde gången som tävlingen spelas på Royal Troon.

Den försvarande mästaren Zach Johnson är såklart med, men är verkligen inte tippad att vinna igen. Tittar man på de sajter som erbjuder odds, vilket ju ofta är samma sajter som även erbjuder casino, så hittar man istället nästan alltid spelarna Jordan Spieth och Rory Mcllroy högst upp på listan. Strax efter kommer ofta Jason Day varpå oddsen många gånger ökar ganska ordentligt för resterande spelare.

Naturligtvis ska man inte tolka detta som säkert på något sätt och vis, men det är ju ofta en bra tumregel att titta på vilka odds olika spelare har fått om man vill få en överblick på tävlingen och dess utkomst.