Golden Tour och andra golfspel

Alla vi som sysslar med golf vet att det inte bara är ett spel eller en sport. Det är en livsstil. Inte konstigt då att man som gölfspelare inte längre behöver vänta på sommaren för att få känna på spänningen. Nu för tiden går det att spela golf på allt från Xbox till casinon. Perfekt för oss som aldrig kan få nog!

TV-spel

Det här har funnits länge, det vet du säkert om. Redan 1984 släppte Nintendo ett spel som hette kort och gott ”Golf”. Det var minst sagt råbarket, men på den tiden en revolution för oss golfare.

Efter det har en lång kavalkad av spel lanserats på minst sagt varje spelkonsoll, med bättre och bättre spelkänsla för varje nytt spel. Ja, titta bara på utvecklingen från Nintendos ”Golf” till det ”The Golf Club” som släpptes 2014:

Simulatorer

Så till det allra häftigaste: Golfsimulatorer!

Även de börjar dyka upp lite överallt. De finns i nöjesparker, på kickoffställen, i sportbarer. Ja, snart överallt. Och de är bra! I många av dem går det att ställa in om du vill göra utslag, cippa in på green eller putta för hål. Miljön ändras med hjälp av projektorer. I en vi testat hade de till och med en vindmaskin för att ge ännu mer känsla. Det enda vi inte hittat än är en simulator som ger det rätta känslan av att stå i en bunker och för varje slag ramla lite lägre ner från kanten. Men å andra sidan, vem vill simulera det när det går att smacka på en drive rakt ut över vilken golfbana i världen som helst?