Golfkläderna

För att bli en äkta golfare måste du bara de rätta kläderna. Det är oftast inte plagg du hittar på din närmaste lågprisvarukedja, men det går att köpa in dem lite billigare än originalpriset. 

1992235-young-golfer

I Sverige finns det sällan strikta klädkrav på banorna. Det är mer för banor utomlands och för plaster där bara de rika har råd att spela. Men ett krav brukar vara vårdad klädsel, vilket betyder inga jeans eller t-shirts.

Den klassiska stilen är väldigt ljusa kläder med pikétröjor, skjortor och finbyxor. ljusa chinos brukar också gå bra. För att vara rädd om gräset ska man bära riktiga golfskor. De kan vara med piggare eller utan. Riktigt bra golfskor är också vattentäta så att daggen i gräset inte ger blöt strumpor efter en dag på banan.

Vill du köpa hem kläderna lite billigare föreslår vi att man vänder sig till nätet. Priserna är alltid pressade online och med rabattkoder kan man komma undan ännu billigare.

För kvinnor är det ofta valfritt om man vill ha byxor eller kjol. En väldigt stor och lång kjol kanske är mer i vägen under slagen, så byxor kan vara det bättre valet.

Man gör av med ganska mycket kalorier under en golfrunda och inte minst kan man svettas mycket om det är en solig dag. Golfbanor har väldigt få skuggor eftersom det är för det mesta öppna ytor. Köp därför kläder som andas bra. Det finns ärmlösa pikétröjor i funktionsmaterial, specialsockar som andas bra, golfhandskar som hindrar klubban från att glida ur ett fuktig grepp och knälång kjolar  i bra material.

Ska man spela på höstkanten kan man satsa på en vindjacka som håller värmen och en en fodrad keps. Det finns också stilrena, långärmade tröjor som passar perfekt under jackan.

Speciellt under hösten kan det vara viktigt att se över sina golfskor, något vi nämnde kort tidigare. Regn och rusk är ingen ovanlighet på hösten och ett par rejäla golfskor är därför väldigt viktigt om du ska kunna hålla dig torr under höstens golfrundor.

Det kan därför vara bra om du går igenom din golfgarderob inför hösten så att du vet om du behöver göra några inköp innan du ger dig av till golfbanan. Det vore ju tråkigt om du upptäckte att någonting saknades precis in du ger dig ut på banan.

Kort och gott, håll det vårdat och enkelt, och klä dig efter säsongen för att passa in på vilken svensk golfbana som helst.