Kända golfspelare

Golf är en sport som existerat i flera århundraden. Sporten tros ha uppfunnits i Skottland redan så tidigt som på 1400-talet och har sedan dess utvecklats och blivit en mycket stor och omtyckt sport världen över.

Genom tiderna har vi hunnit beskåda ett flertal riktiga proffs inom sporten och idag finns det många kända namn som förknippas med golf. Nedan kan du läsa om några av tidernas mest kända golfspelare som hyllats världen över.

golf player teeingJack Nicklaus, eller The Golden Bear som han även kallas, är en av världens första världskända professionella golfspelare. Han föddes år 1940 och började spela golf redan vid sex års ålder. År 1962, endast 22 år gammal, startade han sin professionella karriär inom sporten. Än idag är det Nicklaus med sina 18 segrar som har rekordet för antal segrar i majorstävlingarna. Han är även den äldsta spelare som någonsin vunnit en majortävling. Detta gjorde han vid 46 års ålder i The Masters år 1986.

I dagsläget är det amerikanske Tiger Woods som är den mest kände golfspelaren. Redan i väldigt ung ålder var han en talangfull golfspelare och som 24-åring slog han rekord genom att redan i så ung ålder ha kammat hem 21 stora titlar. Med sina 264 veckor i rad på förstaplats på världsrankningen har Woods även rekordet i antal veckor i rad som en spelare legat på förstaplats på världsrankningen i golf.

Det finns också ett flertal kända kvinliga golfspelare som spelar professionellt. Två av de allra mest kända spelarna är Michelle Wei och svenska Annika Sörenstam. Redan som 22-åring slog Sörenstam igenom som professionell spelare och idag finns det inte många rekord hon inte lyckats lägga beslag på.

Golfspelare har också supportrar och fans precis som stora fotbollslag ,men de kanske visar sig i en lite annorlunda form. För riktiga fotbollssupportrar finns möjligheten att visa sitt stöd genom att till exempel bära kläder med lagets logotyp. På Supporterprylar.se kan du se många bra exempel på vad det finns för olika supporterprylar. En golfsupporter däremot visar oftast sitt stöd genom att gå och se på olika turneringar och tävlingar som spelaren deltar i och behöver inte vara klädd på ett speciellt sätt.