Komma igång inför en ny säsong

Oavsett sport så gäller det att man tränar regelbundet så man enkelt kan sätta igång en ny säsong utan att vara allt för långt bakom. Spelar man golf regelbundet med början på våren och fram mot senhösten så har man en period där under vinterhalvåret som gör att man måste hålla i sitt golfspelande på något sätt.

Kom i fysisk form

Vi har i en tidigare artikel skrivit om hur man bäst kommer i form inför golfsäsongen och vi tycker att det är viktigt att understryka vikten av fysträning under vinterhalvåret för att orka med de golfrundor som man kommer att ta under den kommande säsongen. Förutom att vara i fysisk bra form så gäller det också att träna på sin sving, putt och annat som har med just golf att göra.

Hitta din träningsform

Det finns många bra sätt att träna golf inomhus. Försök hitta det sätt som passar dig bäst för att bli en bättre golfspelare. Balans och koordination är viktiga ingredienser i golf så där gäller det att förbättra detta så man känner sig stabil när man ska börja spela efter ett vinteruppehåll. På golfklubbarna så kan det finnas simulatorer som kan användas och förbättrar ditt spel. Det gäller att hitta en passande träningsfrom.