Öka spänningen inför tävlingen

Golf kan vara en långsam sport. Det är spännande att titta på, men det har inte samma fart och adrenalinkick som att se på fotboll eller olympisk bob. 

golf

Ett sätt att öka spänningen är testa på betting. När man satsat sina egna pengar på vem som kommer att vinna tävlingen, blir plötsligt varje slag viktigt.

Först behöver man hitta ett passande odds. Det finns flera svenska sajter att välja bland. Många spelbolag har även en bonus som man kan utnyttja för att få lite mer pengar att spela för. Dessa oddsbonusar kan du använda för att lägga några extra slantar på vem som kommer att vinna tävlingen.

Spelbolagen brukar ha odds till alla stora golftävlingar runt om i världen. Man kan spela på världsmästerskapet och de mindre kvaltävlingarna. En del erbjuder även livebetting där man kan satsa pengar i realtider medan tävlingen pågår.

Man ska hålla ögonen öppna efter vilka som är med i tävlingen och vilken statistisk som golfarna har. Ju bättre golfare, desto större chans att de når bra placeringar i tävlingen och desto lägre odds kommer dessa spelare att ha. Det finns även personer som kan räknas som mer ”säkra kort” att spela på, till exempel supergolfaren Tiger Woods. Det betyder att Woods alltid kommer att ha låga odds som kanske inte är så intressanta att spela på. Visst, chansen att vinna är stor, men man kommer inte vinna mer än några kronor.

Det är mer spännande och kommer att ge större utbetalning om man satsar på lite mer osäkra kort. Våga välja högra odds. Så länge man litar på att golfaren kan leva upp till ens förväntningar, varför inte satsa på en ”underdog”?