Passande strumpor för din träning

För att du ska kunna prestera på topp i din sport är det viktigt att du skapar rätt förutsättningar. I många motionsformer är fotarbete och din stabilitet på foten det viktigaste som finns. För att du ska ha optimala förutsättningar behöver du ha bekväma skor och framförallt strumpor.

Olika strumpor beroende på aktivitet

Först och främst behöver ta reda på vad för typ av strumpor du behöver för din träningsaktivitet. När det kommer till sportstrumpor finns det två dominerande varianter. Den ena varianten är kompressionsstrumpor. Det är kompressionen som ser till att din blodcirkulation hålls i schakt och motverkar att din fötter svullnar. Den andra varianten som används ofta är löparstrumpor. Det som gör löparstrumpor speciellt är att de har en typ av resårstickningar som gör att strumporna inte veckar sig. För att hitta olika typer av strumpor för din träning kan du handla online.

Anpassa strumpornas längd

Slutligen är det viktigt att du anpassar längden på dina strumpor när du motionerar eller spelar din favoritsport. I sporter där du använder dina vader kan det vara högaktuellt att använda dig av längre strumpor som sitter över vaderna och håller blodcirkulationen igång. Om du spelar badminton där ankeln är särskilt utsatt i form av mycket start och stopp är strumpor som sluter över ankeln bra.