Ryders Cup

Ryders Cup är en golftävling som spelas vartannat år. Tävlingen består av två lag, USA och Europa, som tävlar om den prestigefyllda vinsten. Cupen är en av de allra största inom herrgolfen och handlar om vilken av världsdelarna som har de absolut bästa golfspelarna.

golfDen första Ryders Cup-tävlingen spelades redan år 1927, men då stod det mellan Storbritannien och USA. År 1973 fick Storbritannien sällskap av Irland och från och med år 1979 har hela Europa ingått i det från början brittiska laget. Varannan gång ordnas tävlingen i USA och varannan i Europa.

Båda lagen består av totalt 12 spelare. USA:s lag bildas alltid av de åtta spelare som gjort bäst ifrån sig under de senaste två årens tävlingar samt fyra spelare som väljs ut av lagkaptenen. De europeiska laget består av de fem spelare som placerat sig bäst i världsrankningen samt de fem som klarat sig bäst i Order of Merit under det gångna tävlingsåret. De sista två platserna i laget går till två spelare som utses av lagkaptenen.

År 2014 kommer Ryders Cup att hållas i Skottland och det kommer att bli den 40:e gången som tävlingen spelas mellan USA och Europa. De senaste två tävlingarna har Europa tagit hem vinsten och oddsen för den kommande tävlingen tyder på att de flesta tror på vinst för Europa igen. Många väntar på tävlingen med spänning. Är du intresserad av att oddsa du med kan du göra det på Betsson.com, där finns alla odds för Ryders Cup 2014. Trots att oddsen är på Europalagets sida kan mycket hända under tävlingen och inget är någonsin säkert.

År 2012 var USA-laget favorittippat och efter ett par dagar in i tävlingen var det ingen som trodde att Europalaget hade en chans. Men sedan hände något när Luke Donald så övertygande vann sin match. Hoppet för vinst för Europa började spira och amerikanerna var inte längre lika självsäkra. Tävlingen slutade med att Francesco Molinari tog hem den sista matchen mot Tiger Woods, vilket ledde till att den stora vinsten slutligen gick till Europalaget.