Spela golf, spela på golf

Det är en skillnad att spela golf och spela på golf, att betta på golf är inga ovanligheter och störst vadslagning sker på de fyra Major Golf Championship, US Masters, US Open, The Open Championship och PGA Championship. Självklart så sker det även spel på andra stora golftävlingar såsom Ryder Cup, PGA Tour och PGA European Tour.

golf

Innan man tänker spela på golf så kan det vara bra att få lite mer kunskap om vad betting / vadslagning är, detta gör att du kan förstå vad odds är och hur det hela fungerar. Här följer lite info om några Major golftävlingar som du kan spela på:

US Master

I början på april så brukar denna tävling gå av stapeln och det är årets första Golf Major tävling, det brukar inte vara så många som tävlar i US Masters eftersom spelarna måste få en inbjudan till tävlingen. Den är alltså inte öppen för vem som helst. Den som vunnit US Masters får förutom prissummor en grön kavaj som man kan bära tills nästa års tävling då den ska återlämnas.

US Open

United States Golf Association står bakom US Open och brukar spelas under juni månad, denna tävling  spelas runt om i USA på de banor som anses vara i den klass att de passar för US Open. Det sägs vara en av de svårare tävlingarna inom golf.

The Open Champinship

Tidigare så gick tävlingen under British Open men numer så är namnet på tävlingen The Open Championship och är den enda som av de fyra Major tävlingarna som spelas utanför USA, det är också den äldsta tävlingen av de fyra stora. Tävlingen går av stapeln i slutet av juli varje år och spelas på de fantastiska och historiska golfbanorna i Skottland och i England.