U.S. Open

U.S. Open är den årliga öppna golfturneringen i USA och den andra av de fyra stora mästerskapen i golf. Turneringen är en så kallad slagturnering där vinner avgörs av den som slagit minst antal slag över hela tävlingen.

golf_328686146

Historia

Den första U.S. Open någonsin spelades den 1 oktober 1895 på en niohålsbana på Newport Country Club i Newport, Rhode Island. Hela tävlingen spelades på en enda dag och bestod endast av elva deltagare: tio professionella och en amatör.Priset var 150 dollar och en guldmedalj värt 50 dollar.

I början dominerades turneringen av erfrana Brittiska spelare, men det förändrades när John J. McDermott blev den första personen född i USA att vinna turneringen år 1911.  Men idag är han även känd som golfproffset som hamnade på mentalsjukhus, som man kan läsa mer om på sajten Golf.com.

Under 1900-talet har titeln huvudsakligen gått till amerikanska golfspelare. Faktum är att endast sju andra nationer har tagit hem titeln sedan turneringen först började, och det lands som ligger på andraplats i antalet vinster är Storbritannien med 22 vinster följt av Sydafrika med fem.

Turneringen har missat sammanlagt sex år, 1917-1918 på grund av första världskriget och 1942-1945 på grund av det andra.

U.S. Open 2016

Torsdagen den 16 juni börjar den 116:e U.S. Open och den kommer att spelas på Oakmont Country Club i Plum, Pennsylvania. Vilket är en förort till den mer kända staden Pittsburgh. Turneringen pågår fram till söndagen den 19 juni och 156 spelare kommer att delta.

Favoriten verkar vara förra årets vinnare Jordan Spieth, åtminstone om man tittar på de spelbolag listade på Tippat.se. Många har honom som en lätt favorit över Rory McIlroy som vann U.S. Open 2011. Men det finns många andra mycket duktiga spelare på listan och vem som kommer att få gå hem med titel detta år kan man inget annat än bara vänta och se.